Met de boeken en/of CD-roms van de ANWBVEKABEST of VERJO, kun je aan de slag gaan om je theoriecertificaat te halen.

 

Uiteraard kun je dat ook online doen. Klik maar eens op de link. http://www.theorie-leren.nl/startflashv.php
Verkeersborden oefenen? Klik op de hiernaast vermelde link: www.verkeersborden-oefenen.nl

Het vernieuwde theorie-examen voor de personenauto.

Om het aantal ongevallen onder beginnende bestuurders terug te dringen, wordt er sinds 1 maart 2009 ook in het theorie-examen voor de personenauto aandacht besteed aan gevaarherkenning. In samenwerking met de SWOV(Stichting Westenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) zijn vragen ontwikkeld die toetsen of je gevaren in het verkeer herkent.

Het theorie-examen voor de auto bestaat sinds 1 maart 2009 uit drie onderdelen:

Een onderdeel over gevaarherkenning (25 vragen);Een onderdeel over verkeersregels (30 vragen);Een onderdeel over verkeersinzicht (10 vragen).

 

Wanneer geslaagd?
Je slaagt voor het theorie-examen als:

je tenminste 12 vragen goed hebt (van de 25) van het onderdeel gevaarherkenning en je tenminste 35 vragengoed hebt (van de 40) van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht.

Je moet dus voor beide onderdelen minimaal een voldoende halen om te slagen. Het is daarom belangrijk om je op alle onderdelen goed voor te bereiden.

 

Interessante website:

Veilig Verkeer Nederland: www.veiligverkeernederland.nl

 

2toDrive

1 november 2011 is de startdatum van 2toDrive. Bij deze proef kun je al met 17 jaar een praktijk­examen voor de auto afleggen. Slaag je, dan mag je rijervaring opdoen met een begeleider naast je. Vanaf je 18e kun je zelfstandig gaan rijden.

 

 Waarom 2toDrive

 

 Door minder rijervaring zijn beginnende bestuurders vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuur­ders. 2toDrive zorgt ervoor dat je extra rijervaring opdoet voordat je alleen in de auto stapt. In Duitsland heeft dit geleid tot minder ongevallen en minder verkeersovertredingen bij jongeren.